Beste Urosianen!

Mijn naam is Karin Flipsen en ik zal aankomend jaar de functie Secretaris binnen Uros op me nemen. Ik ben 19 jaar en ik ben net begonnen aan de studie Geneeskunde hier in Maastricht. Vorig jaar deed ik nog een andere studie, namelijk Biomedical Sciences. Zelf kom ik uit Weert, maar woon nu toch al een jaartje in Maastricht, wat me heel erg bevalt.

Ik ben nu ook ongeveer een jaar lid van Uros. Tijdens de Inkom vorig jaar had ik me meteen ingeschreven, aangezien ik uit een atletiekfamilie kom; ik doe al mijn hele leven aan atletiek, samen met mijn 2 broers en ouders. Voor mij was het dus geen moeilijke keuze, en heb ik me meteen ingeschreven bij Uros. Afgelopen jaar ben ik actief geweest in de Wedstrijdcie, wat ik met veel plezier heb gedaan. Komend jaar zal ik me bezig houden met de Trainingsweekendcie en Alumnicie. 

Tijdens de trainingen zal je me het vaakst vinden bij de technische groep. Op donderdag switch ik nog wel eens naar de loopgroep, want ik wil mijn conditie toch een beetje op pijl houden.

Ik kijk erg uit naar aankomend jaar om de functie secretaris op me te nemen. We gaan er met Besturos ’17 – ’18 weer een topjaartje van maken!

Karin

Hallo allemaal!

Mijn naam is Eveline Saalberg en ik zal dit jaar jullie voorzitter zijn. Iets compleet anders dan mijn studie, geneeskunde, maar dat vind ik er juist zo leuk aan.

Laten we beginnen met iets over mijzelf. Ik kom uit een heel klein dorpje in de buurt van Eindhoven. Het heet Vessem, 10 punten als je het kent.  Ik ben 19 jaar en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van geneeskunde. Ik ben in Veldhoven met atletiek begonnen, bij de vereniging GVAC. Daar train ik ook nog steeds. Mijn favoriete onderdelen zijn de sprintnummers, zoals 200 en 400 meter. Maar eigenlijk vind ik alle technische onderdelen wel leuk en dat is waarom ik ook wel eens een meerkamp doe. 

Toen ik een jaar geleden in Maastricht kwam wonen, was het geen grote verrassing dat ik bij Uros ging, omdat ik al aan atletiek deed. Ik heb er wel aan gedacht om een andere sport te doen, maar ik daar vond ik atletiek eigenlijk toch te leuk voor. Bovendien bleek Uros een hele leuke vereniging te zijn, de perfecte combinatie van sport en plezier. Ik hoop dat jullie ook allemaal deze heerlijke mix gaan ervaren!

Ik werd meteen een actief lid van Uros door bij de wedstrijdcie te gaan. Dit jaar zit ik weer in deze commissie, maar ik ga er nog een doen, de redactie.

Ik doe al heel lang aan atletiek, ongeveer 10 jaar, dus ik ben nu heel erg benieuwd naar de andere kant van de sport, de achterliggende organisatie. In dit jaar hoop ik veel te leren en samen met jou de club nog leuker maken dan het al is. Tot op de training!

Eveline

 

Beste Urosianen,

Mijn naam is Lenny en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit Leveroy, een klein dorpje tussen Weert en Roermond in. Ik begon met hardlopen toen ik 14 was, en werd lid van de atletiekvereniging Atletiek Leudal toen ik 15 was. We deden daar vooral technische atletiek, maar ik vond rennen leuker.

Ik zit nu in mijn tweede jaar van geneeskunde. Naast studeren of rennen bij Uros geef ik ook reanimatielessen op middelscholen of spreek ik af met vrienden of ik kijk een film in mijn eentje. Met de training kun je me altijd bij de loopgroep vinden, ergens achteraan in de groep. Ik loop het liefst 5-15 km afstanden, en vorig jaar heb ik ontdekt dat trailruns de perfecte manier zijn om dat te doen.

Vorig jaar was mijn eerste jaar in Maastricht, dus ook mijn eerste jaar bij Uros. Bij de eerste ALV ben ik bij de actie gegaan. Dat was een geweldige beslissing omdat ik veel plezier heb gehad in het organiseren van de activiteiten en het meedoen met die activiteiten natuurlijk. Het bracht me ook op het idee om in het bestuur te gaan.

Dit jaar ben ik dus de wedstrijdcommissaris. Mijn plan is om ons naar een heleboel wedstrijden te laten gaan, een hoop lol te hebben en misschien ook een hoop prijzen te winnen. Daarnaast zal ik ook voorzitter zijn van de actie. Ik hoop jullie allemaal niet alleen maar op de training te zien, maar ook bij al die activiteiten en bij de wedstrijden natuurlijk.

Veel plezier!

Lenny Engelen                   

Beste Urosianen,

Mijn naam is Jurriaan en ik ben dit jaar de penningmeester van Uros. Ik ben 19 jaar oud en zit nu in het tweede jaar van de studie Data Science & Knowledge Engineering aan de Universiteit. Hoewel ik in Rotterdam geboren ben, ben ik op mijn 10e naar Zierikzee verhuisd – het andere extreem van de grote stad.

In Zierikzee heb ik ook al aan atletiek gedaan. Toen ik vorig jaar naar Maastricht verhuisde had ik niet het idee dat ik daar ook per-sé mee door wilde gaan, onder meer omdat mijn prestaties niet echt super noemenswaardig waren en ik wilde ook wel eens zien wat er nog meer te doen was in de stad. Toch heb ik na de INKOM een paar keer meegetraind en ben ik naar wat activiteiten geweest. Dat beviel zo goed, dat ik lid ben geworden van een Uros. Daar heb ik nog steeds geen spijt van, vooral dat je twee keer in de week kunt gaan sporten met een leuke groep bevalt me goed. Met alle activiteiten is feest helemaal compleet en dan bedoel ik niet alleen de deelname eraan, maar ook het organiseren ervan – zoals het trainingsweekend – is leuk om te doen. Tijdens de trainingen doe ik eigenlijk altijd mee met de technische groep. 

Zoals gezegd ben ik dit jaar dus de penningmeester voor Uros. Dit houdt in dat ik ervoor moet zorgen dat alle commissies binnen hun budget blijven, lidmaatschappen betaald worden en activiteiten afgerekend worden, om maar wat te noemen. Maar ik ga niet alleen achter de centen aan, ik wil er vooral een leuk jaar van maken met alle activiteiten en wedstrijden die we gaan doen.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan Berger

Hey iedereen!

Mijn naam is Ruben Sansom en ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de PR en Sponsoring van Uros. Ik ben negentien jaar en doe al sinds mijn elfde aan atletiek. Ik ben geboren en getogen in het Gelderse Wageningen. Mijn moeder is Nederlandse maar mijn vader is Engels, vandaar het Britse accent. Ik ben begonnen als voetballer maar ben na enkele lokale wedstrijden gelopen te hebben op atletiek overgegaan, me specialiserend op de (middel)lange afstanden. Wat als een leuke hobby begon werd stukje bij beetje iets waar ik steeds serieuzer mee bezig was, en in de laatste twee jaar voordat ik bij Uros kwam liep ik regelmatig nationale wedstrijden. Alle zware trainingen bleken de moeite waard te zijn toen ik in de zomer van 2016 zilver won op de 5000 meter bij het NK junioren!

Sindsdien heb ik het wat hardlopen betreft wat rustiger aan gedaan, hoewel ik vorig jaar nog wel met Uros getraind heb. Nu hoop ik het lopen weer wat meer op te pakken, in combinatie met de sociale kant van Uros als bestuurslid. Ik zit in mijn tweede jaar aan University College Maastricht, waar ik me vooral bezighoud met filosofie en geschiedenis. Daarnaast ben ik de secretaris van zowel het tijdschrift als de poëzievereniging van UCM. Zoals jullie onderhand al wel kunnen raden hou ik van schrijven. Daarom kijk ik ook erg uit naar het uitbrengen van het enige echte Uros tijdschrift: de Steddie! Er zijn nog plaatsen vrij in de commissie, dus kom er vooral bij!

Tot slot heb ik heel veel zin om te beginnen met mijn PR & Sponsoring taken en in een mooi nieuw jaar bij Uros in het algemeen! Ik hoop jullie allemaal op de baan of op de modderige paden van de Sint Pieter te zien!

Ruben