Algemeen:

De teamrace is voor het eerst georganiseerd ter ere van het lustrum in 2011. Wat begon met een eenmalige wedstrijd, is nu gegroeid tot een jaarlijks evenement. Vorig jaar waren er zelfs meer dan 100 deelnemers. Niet alleen lopers van Uros zelf, maar ook van studentenatletiekverenigingen uit de rest van het land en andere sportverenigingen uit Maastricht. Na afloop is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij het diner en daarna mee te feesten in het centrum van Maastricht.

Parcours:

Het parcours van deze wedstrijd is 5 kilometer lang en heeft een steile klim. De start en de finish zijn op de baan op Sportpark Jekerdal (Mergelweg 120). Het parcours begint met een half rondje op de baan, gevolgd door een stuk van 800m over asfalt. Dit leidt naar de Sint-Pietersberg waas het zware stuk van de wedstrijd zal beginnen. Na het beklimmen van de berg, gaat het parcours alleen maar bergafwaarts, dus je kunt blijven versnellen gedurende de wedstrijd.

Inschrijvingen:

Inschrijven zijn gesloten. 

Tijdschema voor ...:

18:00 Aanvang
18:30 Start eerste team
20:00 Diner
20:30 Prijsuitreiking


 

Het programma van de Uros Meerkamp Competitie 2017:

Onderdeel: Datum:
1500 en kogelstoten 16 februari
800 en discuswerpen 16 maart
400 en speerwerpen 13 april
200 en verspringen 11 mei
3000m steeple 15 juni

De clubkampioenschappen vinden altijd plaats tijdens de laatste training van het academisch jaar, vaak in juni. Tijdens deze kampioenschappen komen de volgende onderdelen aan bod: 100 meter, speer, verspringen en 800 meter. De avond wordt afgesloten met een overheerlijke pizza en de uitslagen kunnen diezelfde avond of de dag erna gevonden worden op Facebook. 

Het lijkt misschien nog ver weg maar pak allemaal nu je agenda van 2018 erbij en zorg dat je het weekend van 20, 21, en 22 april 2018 alle tijd hebt om mee te doen aan het grootste en leukste studentensport evenement van het jaar: De Batavierenrace.

De Batavierenrace, of Bata zoals iedereen het eigenlijk noemt, is ’s werelds grootste estafetterace, met daarna het grootste studentenfeest. Hiernaast is het ook ieder jaar de grootste Uros-activiteit, er doen altijd heel veel Urosianen mee en daarom is het elk jaar weer een heel gezellig spektakel. De Batavierenrace begint ’s nachts in Nijmegen en in 25 etappes leidt de weg ons naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. We vertrekken dus op vrijdag avond, richting Enschede en Nijmegen, dan hebben we vrijdagnacht en zaterdag overdag de wedstrijd, vervolgens zal op zaterdag avond het grote feest zijn. Op zondag is er dan nog een ontbijt, en daarna zullen we met de hele groep weer naar Maastricht gaan.

 

Aanmeldingsformulier

Vul hieronder je gegevens in voor de activiteit:
Batavierenrace