Beste Urosianen,

Mijn naam is Jurriaan en ik ben dit jaar de penningmeester van Uros. Ik ben 20 jaar oud en zit nu in het tweede jaar van de studie Data Science & Knowledge Engineering aan de Universiteit. Hoewel ik in Rotterdam geboren ben, ben ik op mijn 10e naar Zierikzee verhuisd – het andere extreem van de grote stad.

In Zierikzee heb ik ook al aan atletiek gedaan. Toen ik vorig jaar naar Maastricht verhuisde had ik niet het idee dat ik daar ook per-sé mee door wilde gaan, onder meer omdat mijn prestaties niet echt super noemenswaardig waren en ik wilde ook wel eens zien wat er nog meer te doen was in de stad. Toch heb ik na de INKOM een paar keer meegetraind en ben ik naar wat activiteiten geweest. Dat beviel zo goed, dat ik lid ben geworden van een Uros. Daar heb ik nog steeds geen spijt van, vooral dat je twee keer in de week kunt gaan sporten met een leuke groep bevalt me goed. Met alle activiteiten is feest helemaal compleet en dan bedoel ik niet alleen de deelname eraan, maar ook het organiseren ervan – zoals het trainingsweekend – is leuk om te doen. Tijdens de trainingen doe ik eigenlijk altijd mee met de technische groep. 

Zoals gezegd ben ik dit jaar dus de penningmeester voor Uros. Dit houdt in dat ik ervoor moet zorgen dat alle commissies binnen hun budget blijven, lidmaatschappen betaald worden en activiteiten afgerekend worden, om maar wat te noemen. Maar ik ga niet alleen achter de centen aan, ik wil er vooral een leuk jaar van maken met alle activiteiten en wedstrijden die we gaan doen.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan Berger